Kategorije
Ligue 1-Messi i Mbappe su zabili, PSG 3-1 Lens
16 Apr

Ligue 1-Messi i Mbappe su zabili, PSG 3-1 Lens

U 31. kolu Ligue 1 krenulo je u žarište: vodeći Paris Saint-Germain igrao je kod kuće protiv rivala Lensa. Ovo je najveća bitka Ligue 1. Paris Saint-Germain je prije ove utakmice bio samo 6 bodova ispred drugoplasiranog Lensa. Ako Lens može pobijediti, tada će neizvjesnost prvenstva Ligue 1 ove sezone odjednom porasti. Navijači u Dresovi Paris Saint-Germain-a bili su oduševljeni.

U prvom poluvremenu crveni je stao Abdul Samed. U 31. minuti Mbappe je prelomio rezultat Vitinijinim dodavanjem svjetskog vala. Potom su Messi i Mbappe savršeno odigrali zajedno, Mbappe je izvrsno dodao loptu petom, Messi je smireno pucao i uzastopno zabio. U drugom poluvremenu Fabian izvodi kazneni udarac za igranje rukom, a Frankowski izvodi jedanaesterac i vraća pobjedu.

PSG je ostvario 2 uzastopne pobjede, a prednost na ljestvici popeo se na 9 bodova. Mbappe je postigao 139. prvenstveni gol za Pariz, postavši najbolji strijelac Ligue 1 u povijesti momčadi. Messi je postao najbolji strijelac u povijesti pet velikih liga, postigavši 495 golova, izjednačivši se s Ronaldom i izjednačivši se na prvom mjestu.